Nov 25, 2012

Iz dnevnika jedne higijofobičarke
5.11.2012. Ponedeljak

            Dragi dnevniče, probudila sam se sa teškom migrenom i vrtoglavicom. Dan mi je baš super počeo. Pila sam kafu, i imala gadne želudačne probleme (da nije možda helikobakterija), mučninu i obilno krvarenje. Sve u svemu, sjajno se osećam, mada me reumatizam nešto popušta, pa se plašim da se šta ne zakomplikuje u organizmu.  Ni herpesa na usni skoro da nema više. Šta ću sad? Nije mi ovo trebalo, šta ću ako se to sve zaleči?
            ... i na poslu sam, dok sam brisala prašinu istegnula tetivu šake. Mnogo je bolelo, pa sam morala da zavijem ruku u elastični zavoj. Sva sreća da uvek nosim jedan u tašni, nikad ne znaš šta može da se desi. Nosim i tablete  protiv bolova, ali ih ne pijem uvek, čak i kad me glava rastura, i kad me bole umnjaci koji rastu. Neću da pijem ništa odjednom, zlu ne trebalo. Ne znam kako ću izdržati tu naglu promenu metabolizma, usled naglog unošenja hemijskih supstanci. Sa bolešću moraš pažljivo, da je pustiš, da je neguješ i povremeno rehabilituješ. Najteže je biti zdrav.
            Neke moje koleginice su se žalile da imaju osetljivu kožu i kosu. Ja sam im odmah sugerisala da to nije ništa, pa meni kosa opada, ej bre, puna šaka kose mi ostane kad malo prođem rukom kroz kosu. A, koža lica mi je izuzetno suva i puca, peče na dodir, potrošim celu hidratantnu kremu za tri dana.


7.11.2012. Sreda

            ...tako da danas nisam otišla na posao, imam zakazano kod lekara. Tamo mi se neka baba u čekaonici žalila na svoje boljke. More, baba, mani me priče, ja sve to imam, i još više nego ti. Imam cističan jajnik i nešto na grliću materice, a što se tiče leđa, daj mani me, okoštavaju mi vratni pršljenovi, i kičmeni živac mi je tako uklješten da mi treba sto godina da se podignem iz stolice. Vidiš da moram i kragnu da nosim zbog toga, dobro je da je uvek imam pri ruci, da budem spremna kad počnu bolovi.  I ti meni nešto pričaš? Jao, što mrzim vas penzose, samo se na nešto žalite a ništa vam nije. Ne dozvoljavate nama mladima ni da na vreme zakažemo kod lekara. Celu ste listu za zakazivanje ispunili. Ti meni pričaš o astigmatizmu, pa ja to imam još od vrtića. Još sam i anemična i imam nizak pritisak, jao, nije mi dobro, joj, ajde baba ustani da sednem, ajde! Vi penzioneri sva ste mesta zauzeli, ne može mlad čovek ni pošteno da sedne! Ko da ne sedite i ne izležavate se po vasceli dan kod kuće! I u busu tako ja moram da stojim zbog vas, iako me jako muče kolena, koja bi trebalo da operišem. Uh, odmah me nešto i žgaravica muči, zbog neuroze, uh!
            ...morala da snimim to, koštalo boga oca! Imala neku izraslinu na dojci, išla na mamografiju. Pomislila sam: da nije maligno? Može biti, tako mi se činilo. Doktor mi je rekao da ništa ne brinem, da je to benigna izraslina. Ali, doktore, da li ste sigurni? Meni to tako deluje maligno, zar je moguće da nije? Znam ja mene, neverovatno bi bilo da me ta pošast zaobiđe! Baš zato bih ja da proverim još negde, da se konsultujem i sa drugim mišljenjima i dijagnozama, ne bih da se šta zakomplikuje, mora biti da je to maligno! Doktor iako je rekao da mi nije ništa (u šta ja čisto sumnjam), prepisao mi je neki KUROMYCIN§, da ga uzimam što češće i u što većim količinama, a da početna doza bude tri puta dnevno dva meseca.


9.11.2012. Petak

Dragi dnevniče, danas sam došla iz urgentnog na posao, jer mi je naglo pozlilo. Shvatila sam koliko je naše zdravstvo loše, toliko loše da ne mogu da utvrde dijagnozu šta mi je. Iako ja imam koksaki virus u poodmakloj fazi, pesak u bubregu koji se pretvara u kamenje, i povremene epileptične napade. Uz to još i neku prehladu vučem cele nedelje. Strašno, kakvi su ti lekari, sram ih bilo!
Pijem toliko lekova da sam morala da napravim podsetnik u telefonu, kako bih znala kad koji treba da pijem. Uz to, još i ovaj KUROMYCIN! Ali, to neću da uzimam, jer se kontraindikuje sa tabletama koje sada pijem. Ne bih ni počinjem, šta ću ako naglo ozdravim? Od teške bolesti još gore je teško ozdravljenje!


10.11.2012. Subota

            ...slab kapacitet pluća i loša cirkulacija, uživam u vikendu! Dobila sam još jednu bolest, u širokoj paleti mojih bolesti. Imam benigni tumor podlaktice, mada sam mislila da opet nije štogod maligno.
Nudili me u gostima da jedem štapiće od integralnog brašna i gibanicu,ali ne, neka hvala! Nuđen ko i čašćen! Organizam mi je netolerantan na makrobiotiku, i alergična sam na laktozu, tako da sam ostala gladna. Šta ću, ne mogu čestito ni da jedem kod naših kumova! Zato sam posle svratila na jedan veliki index sendvič, sa urnebesom.
            ...AAAA!!! DALJE OD MENE!!! OTERAJTE JE, UBIJTE TU PČELU! ALERGIČNA SAM NA UBOD PČELE!


11.11.2012. Nedelja

            ...zdrava?...eh, ta mononukleoza!
            ...da imam sve bolesti. Šta bi bilo da neku izlečim? Biće to veliki problem za moj dugo bolesni organizam. Uočila sam i neke psihičke bolesti: imam fobiju od buba i pasa, a ni klaustrofobija mi nije strana. Uđem ti tako u lift, i dok se spuštam do prizemlja histerišem sve vreme. Onda, kad se iz prodavnice vraćam, opet u liftu nekontrolisano histerišem do petog sprata. I, čim uđem u svoju malu sobu, klaustrofobična histerija se nastavlja! I tako svaki dan, po celi dan!
            Ja sam specifičan slučaj, dragi dnevniče. Eh, kad bih znala od čega sve bolujem, toliko bolesti, ne znam ni kako ostajem živa. Najveća sreća bi mi bila da mi pošalju konzilijum Svetske Zdravstvene Organizacije, da me posmatraju i utvrde dijagnozu – mislim da bi ostali bez teksta! Teško da bi i oni mogli da kažu šta mi je, ja sam stvarno jedinstveni slučaj za medicinu i patologiju!


* Higijofobija (lat. higiophobia) – strah od zdravlja, uznapredovali oblik hipohondrije, kad osoba više nema strah od bolesti, nego strahuje od svega onoga što bi joj moglo doneti zdravlje; strah da će se naglo ozdraviti.

§ Vidi: Paradocs – “Baba Canina Medecena”.

montaža: Dragan Brusin       tekst: Albina Milanov i Nikola Oravec

Nov 6, 2012

Paradocsanski proizvodi

Letnji ukusi 2013. 
Čokošupko i Rumenko


Ukusi koji vas dižu u ova teška vremena!

Od najboljih i najprirodnijih sastojaka, prema posebnoj italijanskoj recepturi!

Čokošupko od najslađeg baršunastog krema, sa šupko-mrvicama  i prelivom, koji mami vodu na usta.
Rumenko – kad ga jednom probate, tražićete još, i još, i još, i nećete moći da ga se zasitite!Samo vi ližite!!!


Nagradna igra:
Sakupite 10 dlačica Čokošupka, kao nagradu dobićete - celo pakovanje Čokošupka!!!
Pošaljite jedan štapić Rumenka, i dobićete još jednog Rumenka, i to će vam ga lično uručiti proizvođač!!!

Adresa za nagradnu igru:

Pedo©

Mamine brade bb

16 666 Pedograd
 

  Montaža: Dragan Brusin       Tekst: Nikola Oravec

Nov 2, 2012

Baba Canina Medecena - Pirsing vodkaPIRSING - VODKA®
                  +
Šta je lek?

· PIRSING - VODKA® je lek mešovitih preparata

· Koristi se za ublažavanje bolova adolescentkinja prilikom defloracije

· Može poslužiti kao odličan inhibitor moralnog adolescentskog kajanja

· Ima produženo protivupalno delovanje za vreme kopulacije


Upotreba

· Lek se uzima u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima

· Dozu prilagoditi potrebama pacijenta

· Lek se uzima oralno, ohlađen ili sa ledom

· Pažljivo odrediti mesto konzumiranja leka

· Za konzumiranje leka poželjno je imati odgovarajuću odeću, u skladu sa prilikom

· Ako se doza preskoči, ne uzimati duplu dozu da bi se nadoknadila


Hemijski sastav


· Vodka 40%V i đus (obično od narandže, ili neki drugi, može i gazirani)

· Smeša, u odnosu 50%-50% (vodke i đusa)


Neželjena dejstva


· Mučnina i povraćanje

· Mogućni su neurastenični izlivi radosti ili besa na okolinu

· Amnezija ili nesvestica


Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama


· Ne upravljati motornim vozilom i mašinama dok traje dejstvo leka


Način izdavanja leka

· U svim bolje snabdevenim apotekama


Čuvanje

· Na tamnom i hladnom mestu, ili u frižideru


Rok upotrebe

· Ograničen


Proizvodi:

Baba Cana Medica®

Venerinog brega 8

69 000 Donji Pičkinci

SrbijaIlustracija: Aljoša Tomić          tekst: Nikola Oravec