Jan 24, 2013

Kviz – Koliko ste ParaDocsni?




1. Imam 10 jabuka, a on 5 krušaka. Koliko zajedno imamo banana?

a) imamo tačno ¼ bureka
b) nemamo ni toliko da bismo napunili korpu kugličnim ležajima
c) 2 kg koštuničavog voća


2. Igrate tablić sa tanjirom mladog luka, i gubite. Šta ćete uraditi da biste okrenuli igru u svoju korist?

a) varaćete na kartama
b) dekoncentrisati ga temom o današnjem ručku
c) ljutito ćete ustati i baciti tanjir sa vrha zgrade


3. Vi ste hirurg i treba da operišete pacijenta, ali pri ruci su vam samo kišobran i pegla.

a) reći ćete medicinskoj sestri da ode po šivaću mašinu
b) zaklinjete se da više nećete pričati masne viceve u krugu familije
c) zapitate se kako se završava roman u nastavcima o kojem je reč, evo, sad u sledećem pitanju...


4. Čitate roman u nastavcima i posle određenog vremena, shvatite da je roman vaša biografija. Šta činite?

a) tražite autorska prava
b) koji je naslov romana?
c) ne želite više da čitate jeftinu litreraturu


5. Ulazite u gvožđaru i pitate da li imaju hleba. Prodavac odgovara da nema. Vi:

a) gađate ga preostalim pecivom
b) umesto hleba tražite puter kifle
c) kažete prodavcu da je ovo najgora pekara u kojoj ste ikad bili


6. Pod tuševima ste sa čitavom gomilom robijaša. Slučajno vam ispadne sapun. Saginjete se, pokupite ga i...

a)...pravite se kao da se ništa nije dogodilo
b)...sapun opet ispustite, jer vam se dopalo
c)...nagovarate druge da bacaju sapune


7. Izlazite uveče u grad, doterali ste se i sredili. Imate na sebi vrlo providnu haljinu. U poslednjem trenutku uočavate da su vam sve gaćice premale. Kako ćete prikriti da ne nosite gaćice, s obzirom da nosite providnu haljinu?

a) skinućete grudnjak
b) zalepićete na čelo sladoled u kornetu
c) skremblovaćete škakljivu zonu


8. Prilaze vam kosturi i igraju makarenu. Kako reagujete?

a) izljubite ih
b) pridružite im se
c) povedete užičko kolo


9. Vi ste beli miš kojem piše na stomaku: „Da li sam ja plav?“ Šta ćete učiniti da postanete sivi miš?

a) skočićete u brašno
b) neko će vam odgovoriti na pitanje sa: „Ne, ti nisi plav, ti si siv“
c) napisaćete na stomaku: „Ja sam crn“ – crno i belo daju sivo


10. Kada biste imali muda, koje boje bi bila?

a) zelene
b) šarene
c) karirane


Najviše odgovora po a): Vi ste upadljivo zatvoren i ekscentričan tip ličnosti. Volite tople i vrele mesece, naročito decembar i januar. Posebno ste osetljivi na gomilu ljudi, i istovremeno mrzite da vam je kuća prazna. Vaš hobi je skupljanje šišarki, koje volite dobro da obarite i pojedete u supi.

Najviše odgovora pod b): Veličina vašeg kljuna tolika je ga da morate nositi građevinskim kolicima dok se šetate gradom. Obožavate da ispijate zeleni čaj u vrelim i zadimljenim kotlarnicama u vrelim popodnevnim časovima. Za sebe kažete da ste pravi aristokrata lumpenproleter. Uskoro ćete objaviti zbirku svojih najprobranijih misli koje vam padaju na pamet svaki put kad stružete kurje oči.

Najviše odgovora pod c): Toliko ste suicidalni da ste jednom pokušali da se na smrt izbodete špenadlom. Neprijateljima se svetite tako što im ostavljate dlaku u tanjiru. Dok se tuširate obično pevate narodnjak: „Kajaćeš se jednog dana“. Nikako ne dozvoljavate da vam se mešaju u poslove, zato sve prepuštate drugima. Vaša najdraža životinja je modrozelena alga.



Nikola Oravec


Jan 11, 2013

Rebusi

Rešite rebuse:


1)

 

2)


Rešavanjem rebusa, možete dobiti vredne nagrade:


Besplatna lobotomija - postanite popularni i slavni!




Sega - igračka konzola

iskorišćena karta GSP-a

ilustracije: Aljoša Tomić  ideje: Jelena Stanković i Nikola Oravec








Jan 4, 2013

Stanodavac kasnio sa naplatom kirije!



Ovaj neobičan slučaj zabeležen je ovih dana u jednoj varošici u centralnoj Srbiji kada je zbog napada sa predumišljajem i nanošenja lakših telesnih povreda Dragoslavu F. priveden Miodrag Z. koji je po privođenju, bez odlaganja, ovo delo i priznao. Napad se odigrao u noći 02. januara, ispred kafane „Konjkradov Bircuz“ na periferiji varošice kada je nakon dužeg uhođenja Miroslav Z. zaskočio Dragoslava F. i izdevetao ga palicom za bejzbol jer se ovaj nije pojavio 01. januara da pokupi kiriju, po koju kako je dogovor, uvek treba da dođe prvog u mesecu.
                Miodrag će se, kako saopštava poručnik Petar Mrgud, inače nezvaničan policijski izvor blizak istrazi, braniti neuračinljivošću jer mu je kako stoji u datoj izjavi pao mrak na oči kada je shvatio da će propustiti reprizu dočeka Nove godine zbog gazde koji nije došao po kiriju u dogovoreno vreme zbog čega ovaj ne može da mrdne iz kuće jer ne zna kada bi se gazda mogao pojaviti. Zbog toga je osumnjičeni bio prinuđen da doček reprize organizuje u svome domu i time se pored neplaniranih troškova za hranu i piće za dvadesetak ljudi, koliko je iz najužeg kruga prijatelja na Fejsu morao da pozove, izložio i dodatnom trošku zbog kazne za uznemiravanje javnog reda i mira kada su komšije iz zgrade prijavile njegovu neplaniranu žurku.
Takođe, saznajemo da gazdi stana u kome Miodrag živi ovo nije prvi put, te da je sa naplatom stanarine kasnio i ranije, pogotovo od kada je postao odbornik u lokalnoj Skupštini. Dragoslav se za svoj nemar pravda time da sada kada je odbornik i član nekoliko upravnih i nadzornih odbora u Javnim preuzećima, novac mu više i nije toliko potreban, te da mu zbog mnogobrojnih obaveza, ta sada minorna svota, ispada iz vida, pored svih ugovora o investicijama i projekata koji dospevaju na realizaciju u opštinskoj upravi, ali i Mesnoj Zajednici, gde je takođe predsednik Saveta MZ. Pored toga Dragoslav tvrdi da ni ranije nije žurio sa naplatom stanarine, niti je pritisku izlagao prethodne stanare jer to nije jedina nekretnina koju poseduje i od koje se izdržava. Naime, njegovi su radili u Nemačkoj, pa pored kuće na tri sprata u rodnom selu i vikendice na Zlatiboru ima i dvosoban stan koji je sam stekao pre stupanja na javnu funkciju, što je posebno naglasio, i u kom živi sa porodicom. Istakao je i to da do sada nije zamerio ni nekima od prethodnih stanara koji su mu ostali dužni i za period od više meseci jer je to njegovom krivicom i neažurnošću.
Kako je prošao samo sa lakšim telesnim povredama, te i dalje smatra da je u pitanju njegova vlastita neodgovornost neće biti optužnice na račun Miodraga Z. koji će nakon ovoga incidenta svakako ostati u garsonjeri i svotu za stanarinu će uplaćivati oštećenom, tj. svom stanodavcu na račun e-bankingom svakog prvog u mesecu. Ipak Miodrag, za koga ovo nije zadovoljavajući ishod, svakako planira da podigne tužbu protiv Dragoslava F. zbog nanošenja duševnog bola i pretrpljenog stresa zbog isčekivanja dana napalte kirije koji je u više navrata iz meseca u mesec odlagan i nikada nije bilo izvesno kada će se dogoditi. Zbog toga, priznaje Miodrag, nikada nije bio komotan sa svojim novcem jer nije mogao da utvrdi koliko mu je tačno na raspolaganju, a koliko može da štrpne od svote za kiriju i račune. Najavio je da će uz tužbu priložiti i izveštaj psihijatra o tome da je zbog Dragoslavovog neodgovornog ponašanja stekao neizlečiv oblik finansijske anksioznosti, te da mu se olabavio osećaj dužnosti zbog čega trpe njegovi ugled i čast u odnosima sa drugim ljudima.

Nina Stefanija Blažević

Jan 2, 2013

Srećnu Novu godinu i sve najbolje u 2013. žele Vam paradocsanci!