May 2, 2014

Kako se kalila sisa




Potukle se sise u brushalteru i leva je izvukla deblji kraj. Morala je da napusti zajednički stan i da se potuca okolo, od vrata do vrata, tražeći novi.
Pitala je prvo glavu u kapi da je primi pod svoj krov, ali je ova odbila izvinjavajući se kako joj je stan tesan, jedva dovoljan za nju samu i slično.
Potom je u gaćama isto to zamolila brkatu gospođu pičku, ali joj je ona odgovorila da stan već deli sa guzicom, nesnosnom dvoličnom osobom, seljačkih manira, i da, nažalost, mesta više nema ni za bradavicu, a kamo li za celu sisu.
Na kraju, polako već gubeći nadu, obratila se nogama, sa molbom da je, makar privremeno, dok se ne snađe, prime u svoje čarape.
Međutim, leva noga je odmah počela da se žali na kurje oči i urasle nokte, a desna na proširene vene, vodu u kolenu, bolne čukljeve i druge nezgodacije. Sisinu molbu od svoga silnog vajkanja kao da nisu ni čule.
I dalje na ulici, sirota sisa bez igde ikoga, uradila je jedino što je u takvoj situaciji mogla da uradi. Silom prilika, zaboravljajući na svoju čednost i patrijarhalno vaspitanje, pustila se u promet.
Ordinirala je po uličnim ćoškovima, mračnim haustorima i sličnim jazbinama, sve do trenutka kada je skupila dovoljno novca da u sebe ugradi silikonski umetak, zlatni pirsing kroz svoju bradavicu, i još nekoliko sličnih fensi detalja doda svome novom stajlingu. Time je lansirala sebe u više sfere svoga zanata, gde su je bogati klijenti i sponzori, sa kojima se pojavljivala na gala večerinkama, otvaranjima modnih revija i humanitarnim aukcijama, prosto zatrpavali gomilama nakita i novčanica, na pravi način vrednujući njene, do tada nedovoljno uočene poslovne kvalitete.
Sada je konačno bila u mogućnosti da sebi pronađe odgovarajući smeštaj. Kupila je komforni brushalter, dupleks, hit kreaciju jednog izuzetno cenjenog stranog modnog kreatora, i razbaškarila se u njemu, sama, prelazeći po volji čas u jednu čas u drugu korpu, opremljenu najsavremenijim nameštajem i uređajima.
Na koncu, mogla je da odahne, prekrsti noge i napiše knjigu. Srceparajuću povest o svome trnovitom putu do uspeha, izvojevanog isključivo sopstvenim snagama i genijalnim kombinacijama.
Knjiga je ubrzo postala bestseler; štampana u milionskim tiražima i u nekoliko izdanja, doprla je do svake tek napupele sisice u jeftinom kineskom brushalteru, probudila im nade, nadahnula snove, ohrabrila ih da ponosno isture svoje bradavice ka nekom boljem, svetlijem i bogatijem sutra.  Čitave generacije, zadojene njenom praktičnom filozofijom, počele su da uzimaju stvar u svoje ruke,i izlazeći iz anonimnosti rođenih bruseva, stale da izgrađuju jednu udobniju, pravedniju, i iznad svega sisatiju budućnost, u kojoj će biti mesta, posla, i mleka za sve. Nerazvodnjenog, sa regularnim procentom mlečne masti  i ostalih, neophodnih, aminosiselina.


Ivan Tomić - Mister


No comments:

Post a Comment

Ukoliko želite, ostavite komentar: