Dec 16, 2013

Svetlozeleni kolač sa tamnobelim nijansama





potrebno je:


za koru:


·         dve viljuške mleka

·         3 prstohvata čađi

·         jedna obdarena šargarepa

·         400 g domaće sveženagojene zelenbabe[1]


 za fil:


·         300 ml ceđenog onanasa

·         na vrh noža neuskisle pseće sline

·         rendana kora stočne repe

·         parče sveže prošaranog sirćeta


Sastojke za koru dobro izmiksati, uz postepeno dodavanje zelenbabe, te na kraju promešati obdarenom šargarepom da sve šišti. Izliti masu u sito i rešeto, potom peći na vrelom zubatom suncu oko 30 minuta. U dublju posudu zajedno izlučiti onanas i pseću slinu, pa brzo narendati stočnu repu. Parče sirćeta dobro usitniti pa umutiti u smesu. Smesu zatim izručiti u nepropusni džak te je šutirati celom ulicom Kraljevića Marka dok se potpuno ne zgusne. Kad se smesa zgusne, koru iseći na 4 dela pa premazivati smesom u debelim slojevima, ali tako da se prvo maže prva pa treća kora, zatim druga pa četvrta kora, dok se zajedno ne sjedine. Pripremljeni kolač ostaviti da se ohladi u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Kolač ukrasiti komadom mahovine u poodmaklom teranju.

Prijatno!

Nikola Oravec



  

No comments:

Post a Comment

Ukoliko želite, ostavite komentar: