potrebno je:
za koru:
· dve viljuške mleka
· 3 prstohvata čađi
· jedna obdarena šargarepa
· 400 g domaće sveženagojene zelenbabe[1]
za fil:
· 300 ml ceđenog onanasa
· na vrh noža neuskisle pseće sline
· rendana kora stočne repe
· parče sveže prošaranog sirćeta
Sastojke za koru dobro
izmiksati, uz postepeno dodavanje zelenbabe, te na kraju promešati obdarenom
šargarepom da sve šišti. Izliti masu u sito i rešeto, potom peći na vrelom
zubatom suncu oko 30 minuta. U dublju posudu zajedno izlučiti onanas i pseću
slinu, pa brzo narendati stočnu repu. Parče sirćeta dobro usitniti pa umutiti u
smesu. Smesu zatim izručiti
u nepropusni džak te je šutirati celom ulicom Kraljevića Marka dok se potpuno
ne zgusne. Kad se smesa zgusne, koru iseći na 4 dela pa premazivati smesom u
debelim slojevima, ali tako da se prvo maže prva pa treća kora, zatim druga pa
četvrta kora, dok se zajedno ne sjedine. Pripremljeni kolač ostaviti da se
ohladi u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Kolač ukrasiti komadom mahovine
u poodmaklom teranju.
Prijatno!
Nikola Oravec
No comments:
Post a Comment
Ukoliko želite, ostavite komentar: