Dec 30, 2013

Aforizmi


Kina i Zapad su podelili posao. Kina pravi disidente a Zapad ih hrani.
On je Srbin. To mu nije nacionalna pripadnost već dijagnoza.
Utabana staza čeka svakog gmaza.
Stojimo vam na raspolaganju. Po potrebi možemo i da legnemo.
Srbi su duboko religiozan narod. Veliki post traje hiljadu godina.
Jedva čekam da se završe izbori. Da vidim od koga sam ovaj put izgubio.
Pa šta ako mu praziluk viri iz dupeta? On barem nikad nije gladan.
Šta bi danas rekao Gandi da je živ? Ništa, s obzirom da je mrtav.
Jebeš ovlašćenja koja mogu da se prekorače. Presitna su.
Ko bere kožu na šiljak taj sere trnje.
On je seljačina i  nekrunisani kralj. Pravi Karađorđević!
Četnici su u Drugom svetskom ratu bili Nemcima pokret potpore.
I tako je, deco, Čiča Draža pobedio Nemce. A onda je mrmot spakovao čokoladu.
Četnici su bili protiv Nemaca a Draža je bio pozitivac. Tako je govorio istoričar Glogovac.
Kakva revizija istorije? Mi nemamo ni viziju.
Na Golom otoku je bila 1/3 nevinih ali samo dok nisu priznali.
Mi nismo imali konc-logore. Slaba nam je koncentrtacija.
Bio si četnički vojvoda ali si prozapadan. Pa da, ugledaš se na Čiču.
Ne znamo ko je bio na kojoj strani za vreme rata. Znamo samo toliko da su četnici, ustaše, balisti, nedićevci i ljotićevci bili na strani nacista.
Toliko brzo menjam strane da ne znam da li više gubim ili dobijam.
Opao je natalitet jer nas vlast ne jebe 5%.
Lepo je kad izađeš iz Srbije. Vaskrsne se.
Pritisla kriza. Ne mogu ćeri ni silikone da kupim.
Šta da radite kad vam dogori do noktiju? Zapalite novu cigaretu.
Da li znam da popunim najnoviji upitnik? To je pod upitnikom.

Aleksandar Novaković

Dec 28, 2013

O HRKanju i BREterivanju
Hrkao jedan hrčak za desetoricu. Pa se skupile ostale šumske životinje da zasedaju noćno zasedanje, pošto ne mogoše da spavaju.
Pa počeše svi u glas:
„Aman bre ljudi, ne može bre da se spava bre, od ovih hrčkova bre! Dokle bre da trpimo bre ovo bre?“
Dabar preuze inicijativu:
„Slušaj bre narode bre ovamo bre. Znam bre da i mi dabrovi stružemo bre. Ali preko dana bre. A ne noću bre. Ne može bre da se spava bre. Treba bre da se radi bre!“
„Lako je njemu bre da se izležava po ceo dan bre, kada ništa drugo bre naporno ne radi bre. To bre životinje bre, ne moramo da trpimo bre. Da teramo to iz šume bre!“
I bre ovo i bre ono, pođoše životinje sa bakljama i svećama u pohod na hrčkov brlog. I kada behu blizu, probudi se hrčak, jer ga prenu bat šapa i koraka po zemlji životinjskih. A pošto beše mator, ljutit, i nervozan hrčak dohvati lopatu i izlete napolje besan kao ris. Pa zaurla na njih sve:
“Gde ste pošli u gluvo doba, kakva je ovo noćna patrola! Em što ne može da se spava, em što ne obaveštavate unapred da će da bude neka hajka. Na šta ovo liči? Mi hrčkovi smo ugledni članovi šumskog građanstva i zauzimamo visoko mesto u hijerarhiji društva. Treba da budemo informisani, mozda čak i uniformisani. Takva nam je važnost. Šta je sad pa ovo?“
Prvo se svi ućutaše, a onda će kao glasnogovornik Dabar Žabar istupiti:
“Slušaj bre ti hrčku bre, mi smo došli bre da te izbacimo iz šume bre, i celu tvoju hrčuću bratiju bre. Sa svima bre vama bre, napolje bre“.
„Kako, kako?“, hrčak će na to.
„Brate bre hrčku bre, hrčes ko sivonja bre. Ne može bre da se spava bre od tebe bre. A treba da se radi bre. Pa smo došli bre, da te izbacimo bre, iz šume bre. Pa ti hrči bre tamo bre, ako ti se svidi bre, i ako ti daju bre. Mi više bre, ne možemo bre!“
I opirao se hrčak, i trajaše borba do jutra rana, dok ne izbaciše i poslednjeg hrčka iz dabrove šume. Tako hrčci pređoše da žive u izgnanstvu izvan šuma, za sva vremena, daleko od svojih prapostojbina.
Sretaćete ih često u domovima ljudi, gde su našli utehu živeći kao domaće životinje. Ali ih više nikada nećete čuti da hrču bre.
Zaista nećete.


Siniša Stojanović Sinister

Dec 27, 2013

Sanjao da za kućnog ljubimca imam zeca......ZLOG zeca.

Koji telepatski kontroliše insekte.

Pobedio sam ga u epskoj 1-na-1-na-krovu-za-vreme-kiše borbi. Sve mušice koje je prizvao i okomio na mene ga nisu mogle spasiti kada sam ga dograbio i, uz primalni pobednosni poklič, frljuknuo sa zgrade. I time spasio čovečanstvo.

Plašio sam se da će, kao u svim horor filmovima ikada, nestati dok siđem da proverim da li je zaista mrtav. Ali nije. Obeležio sam pobedu nad silama zla prekusnuim zlo-zečiji paprikaš.

Onda sam postao crnkinja superheroj, koja se borila sa 2 palice za bubnjeve. Shvatio sam da ne možeš o'ma krenuti na veliki kriminal, moraš da počneš sa sitnim, lokalnim stvarima.

Pa sam postao prvi komunalni super pandur - vijao za likovima u parku koji ne kupe za svojim kučićima, pomagao babama da startuju automobile, organizovao dobrotvorne akcije skupljanja smeća po kvartu.

Za vreme tog dela sam se smorio. Ali tako se sigurno osećaju svi heroji velikani - kako se privići na normalni život kada si jednom spasio svet od psihotičnog kunića? Zauvek sam. Niko te ne može razumeti. Niko te ne želi razumeti. Samo ostali heroji to mogu.

A, kao što pevaše Stranglers-i - "No More Heroes Anymore"

autor: Suma

Dec 23, 2013

Oglas zа posaoOGLAS

Traži se češljač/ica razdeljka gazde

tip angažovanja: na određeno vreme
fleksibilno radno vreme (od 0 do 24 h, i vikendom, a po potrebi i praznicima)
Od potencijalnog kandidata se traži:
- odlično poznavanje dermatologije
- čitanje dlana, gledanje u karte, pasulj, bob, soc od kafe, listiće čaja i ostale tradicionalne i savremene načine gatanja
- debeli živci
- loš sluh
- sposobnost brzog trčanja
- snažna desna ruka
- sposobnost brzog i efikasnog uvlačenja u č..r gazde
- izdržljivost u pijenju žestokih pića, min. pola litre dnevno (viski, votka, šljivka, loza, kruška i jabuka imaju preednost)
- poznavanje sledećih jezika (minimum):
srpki
pink-turbo-folk srpski
internet-srpski
hrvatski
bosanski
bošnjački
bošnjački (novopazarski dijalekt)
bošnjački (sjenički dijalekt)
šatrovački
čisto crnogorski
srpsko-crnogorski
engleski
turski
sanskrit
latinski
baskijski
kineski (južno-mandarinski dijalekt)
- obrazovanje:
diploma sa nekog od priznatih i akreditovanih univerziteta u Srbiji i okruženju, prednost imaju unioverziteti zvučnih naslova, tipa: "Mega", "Ultra", Meta", "Hiper", "Super", itd.
- poželjan rad u nekom od megamarketa

CV sa svim traženim podacima pošaljite na adresu naše firme i očekujte da Vam se javimo najdalje za 5 godina. Ako slučajno zaboravimo na VCas, molimo Vas da se ponovo javite ili nas potražite na drugom mestu (ako budemo još postojali, znatre kako je na ovom našem burnom tržištu)

Uvek vaš
upravni odbor firme LAKRDIJA DOO
ul. Novo šikanirana
SUPER CITY

direktor
dr Ništarija Nikogović


Viktor Radun Teon

Dec 18, 2013

Rebusi

REšite Nove REbuse:


1)


2) Najbrži rebusari koji dođu do rešenja, mogu osvojiti ove lepe nagrade:


Paradocsov proizvod - Voda u prahu (http://casopisparadocs.blogspot.com/2013/03/voda-u-prahu.html)


Skoro nekorišćeni kafanski stolnjak
VHS kasete (original japanske)
Želimo Vam mnogo zabave i uspeha!


Aljoša Tomić i Nikola Oravec

Dec 16, 2013

Svetlozeleni kolač sa tamnobelim nijansama

potrebno je:


za koru:


·         dve viljuške mleka

·         3 prstohvata čađi

·         jedna obdarena šargarepa

·         400 g domaće sveženagojene zelenbabe[1]


 za fil:


·         300 ml ceđenog onanasa

·         na vrh noža neuskisle pseće sline

·         rendana kora stočne repe

·         parče sveže prošaranog sirćeta


Sastojke za koru dobro izmiksati, uz postepeno dodavanje zelenbabe, te na kraju promešati obdarenom šargarepom da sve šišti. Izliti masu u sito i rešeto, potom peći na vrelom zubatom suncu oko 30 minuta. U dublju posudu zajedno izlučiti onanas i pseću slinu, pa brzo narendati stočnu repu. Parče sirćeta dobro usitniti pa umutiti u smesu. Smesu zatim izručiti u nepropusni džak te je šutirati celom ulicom Kraljevića Marka dok se potpuno ne zgusne. Kad se smesa zgusne, koru iseći na 4 dela pa premazivati smesom u debelim slojevima, ali tako da se prvo maže prva pa treća kora, zatim druga pa četvrta kora, dok se zajedno ne sjedine. Pripremljeni kolač ostaviti da se ohladi u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Kolač ukrasiti komadom mahovine u poodmaklom teranju.

Prijatno!

Nikola Oravec  

Dec 13, 2013

Putokaz
Svi me pitaju gdje se nalazi drvo na kojem rastu pare samo jednom u deset godina svakog 29. novembra.
Ideš desno, pa skreneš lijevo kod desnog skretanja. Kad stigneš do skretanja moraš ići pravo do uzbrdice koja vodi do nadvožnjaka i dalje do semafora. Kad dođeš do semafora pogledaš da li je zeleno jer tada auta prolaze. U zadnji ćas moraš pretrčati cestu da bi neki od vozača mogao zatrubiti. Kad se sirena oglasi trebaš stati jer ispod se nalazi šaht koji moraš otvoriti. Kad uđeš u kanalizacioni otvor, obavezno u starkama jer hodajući možeš naići na kovanice od pet pfeninga, onda samo ravno dok ne ugledaš svjetlo. Kad ugledaš svjetlo moraš doći do ruba i opipati merdevine. Kad opipaš merdevine popneš se i izađeš kod pokvarenog semafora ali nek te to ne brine jer tu nema prometa. Idi sredinom ceste dok ne stigneš do jedne plave zgrade. Obiđi zgradu i provjeri da li je sva plava. Ako nije plava vrati se nazad do onog šahta kroz koji si prvi put ušla i vrati se do onog skretanja jer je zapravo plava zgrada na drugom kraju grada, nekih 16 kilometara. Sve to ponoviš samo što ne ideš desno nego lijevo, pa skreneš desno kod lijevog skretanja. Kad stigneš do skretanja moraš ići pravo do nizbrdice koja vodi do mosta i dalje do rampe. Kada dođeš do rampe pogledaš da li je spuštena jer ćeš morati preko rampe. U zadnji ćas moraš preskočiti rampu prije nego se digne da bi onaj što diže rampu mogao da ti sve po spisku. Kada odmakneš lijevo je livada, a na livadi ulaz u jamu. Kada uđeš u jamu, obavezno bosih nogu jer je jama nacinalni park UNESCA. Ne traži pfeninge jer ih nema, ja ih jučer pokupio. Par metara u jami ima izlaz koji vodi do vrha brda, a izlaz je dug nekih 5 kilometara. Kad stigneš na vrh, sjedi, zapali cigaretu ili smotaj joint i posmatraj grad ispod sebe. Kada napraviš par krugova dimom reci: "Jebote, koliki grad, a nigdje drveta."

Goran Vrhunc